Teamfoto Klap Tuinen
Gevestigd in Doetinchem, dus snel op locatie!
Beits uw schutting voor een langere levensduur Redactie, 21 april 2024
Het beitsen van een houten schutting

Naarmate de dagen lengen, wordt ook het weer geleidelijk aan warmer. Binnenkort is het weer mogelijk om in uw tuin te vertoeven. Niemand ziet graag een lelijke schutting, maar gelukkig is daar een oplossing voor.

Wanneer u overweegt om uw schutting te renoveren en voor de toekomst te beschermen, is het goed om te beitsen!U heeft de optie om zelf aan de slag te gaan en kosten te besparen. Op deze blog nemen we u mee in de redenen waarom beitsen van belang is, hoe dit toegepast wordt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Wat is beits in werkelijkheid?

Beits is een substantie die ervoor zorgt dat het hout niet te veel water kan opnemenIn beits zitten kleurpigmenten die beschermen tegen de zonnestralen en voorkomen dat de schutting verkleurtDeze eigenschappen maken beits tot een beschermende laag voor de schutting

Waarom is het belangrijk om uw schutting van beits te voorzien?

Waarom is het noodzakelijk om uw schutting te beitsen?Het is aan te raden om uw schutting regelmatig te beitsen om deze te beschermen. In Nederland is er sprake van onvoorspelbaar, wisselvallig weer.

De schutting kampt met de harde uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Met name de regen geeft uitdagingen doordat het hout van de schutting water absorbeert. Dit kan betekenen dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijk schimmel of houtrot.

Om te verhinderen dat dit voorkomt, is het van groot belang om uw schutting te onderhouden. Beits is een perfecte keuze omdat het uw schutting beschermt tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het is niet nodig om de beits elk jaar te vernieuwen, de bescherming blijft lang aanwezig!

Beits uw schutting stap voor stap voor duurzame bescherming

Stap 1: Reinig uw schutting

Het is van groot belang om voor aanvang van het beitsen het juiste voorbereidende werk te doen. De eerste stap is het schoonmaken van de schutting. Om alle mogelijke aanslag en eerdere behandelingen te verwijderen, is het noodzakelijk om de schutting schoon te maken. Indien nodig kunt u een hogedrukreiniger gebruiken.

Stap 2: Schuur zorgvuldig uw schutting

Het is belangrijk om de schutting te schuren. Het schuren van de schutting is cruciaal voor elk type hout, tenzij anders aangegeven op de verpakking van de beits. Het opschuren kan met behulp van een schuurmachine of schuurpapier.

Stap 3: Schoonmaken van de schutting

Na het schuren is de schutting een beetje slordig geworden. Voordat u aan de slag gaat met beitsen, is het belangrijk om de schutting nog een laatste keer grondig schoon te maken. Het is belangrijk om eerst te controleren of de schutting helemaal stofvrij is, anders kan dit zich in de schutting ophopen.

Als de schutting helemaal stofvrij is, kunt u beginnen met de laatste reinigingshandeling. Gebruik een borstel of een doekje met water voor het reinigen. Gebruik geen hogedrukspuit, aangezien dit de toplaag van de schutting zou kunnen beschadigen.

Stap nummer 4: Uw schutting beitsen

U dient eerst gedurende 1 minuut de beits grondig door te roeren voordat u begint met beitsen. Breng de beits op een gelijkmatige manier aan op de schutting met een kwast na het roeren. Als de initiële laag beits 24 uur heeft kunnen drogen, is het moment gekomen om de tweede laag aan te brengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0315 726 402

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Klap Tuinen

Na het opdoen van enkele jaren werkervaring en het succesvol voltooien van mijn opleidingen in de tuinbouw, heb ik mijn droom om mijn eigen bedrijf te beginnen verwezenlijkt. Ik bedien zowel particuliere als zakelijke klanten en bied een breed scala aan diensten aan, waaronder: tuinaanleg, (sier)bestrating, beplanting, grondverzet, vlonders, afscheidingen, pergola's, vijvers & tuinonderhoud.


Bij mij kunt u rekenen op professioneel vakmanschap en expertise om uw tuinwensen te realiseren.


VCA,Erkend leerbedrijf

Reviews van Klap Tuinen

Door Albert Swinkels
Op 27 april 2020
10

Op inschrijving heeft Mathijs Klap twee bomen bij mij gesnoeid voor een zeer concurrerende prijs. Het afgeleverde werk maar zeker ook de enthousiaste inzet van deze jonge ondernemer zijn voor mij aanleiding om Mathijs vaker in te zetten bij onderhoudswerk in mijn tuin.

Door jan wiegers
Op 23 april 2020
10

Het was erg plezierig om met Mathijs samen te werken. Hij had goede oplossingen voor al onze vragen en wensen. Een jonge en professionele ondernemer waar we graag mee samengewerkt hebben.

Door jeroen kijvekamp
Op 17 april 2020
10

Prima werk geleverd met het plaatsen van de schutting. Netjes geplaatst en aan elk detail wordt gedacht. Zal Mathijs bij andere klussen zeker weer inhuren

Door Sander Bossema
Op 4 december 2019
10

Ben zeer tevreden over de samenwerking met Mathijs. Harde werker Die weet waarover hij praat. Zal hem hoogstwaarschijnlijk weer inhuren voor andere tuinklussen.

Door Lotte Radstake - Smit
Op 21 november 2019
10

Met onze ideeën en de tips en ervaring van Mathijs hebben wij een mooi resultaat. Communicatie verliep vlot en soepel. Hield ons goed op de hoogte, komt afspraken na. Kort gezegd; zeer tevreden.