Uw tuin het hele jaar door gezond houden wat is daarvoor nodig

Nederland staat bekend om zijn wisselvallige weer, zodra de zon schijnt zijn we buiten te vinden. Het lijkt niet erg aantrekkelijk om in de winter veel tijd te besteden aan tuinieren in de tuin. Hieronder krijgt u per seizoen onze aanbevelingen voor het behouden van een gezonde tuin.

Waarom is het zo belangrijk om ook in de wintermaanden uw tuin te onderhouden?

Frisse lucht is niet alleen goed voor uw immuunsysteem, er zijn ook veel praktische redenen om in de herfst en winter in uw tuin bezig te zijn. Daarnaast voorkomt u hiermee het ontstaan van ziektes, plagen, schimmels en ongedierte. Door de bodemstructuur te verbeteren wordt regenwater goed afgevoerd, iets dat essentieel is in de nattere maanden.

Lente

Tijdens het voorjaar ziet u vaak de bloeiende krokussen en planten die ontluiken. De lente vraagt om bepaalde taken die het beste uitgevoerd kunnen worden:

Zomer

Als het zomer is, vertoeven we graag in de tuin. Naast het goed onderhouden van de watergift aan de planten en het gazon, kunt u het volgende ondernemen:

Herfst

De herfstperiode wordt gekenmerkt door regen en wind, maar het is ook de tijd van het jaar waarin u uw tuin klaarmaakt voor de winter. Voor het najaar adviseren wij u de volgende taken uit te voeren:

Winter

In de koude wintermaanden is tuintijd schaars. Er zijn echter verschillende klussen te doen, zoals:

Als u per seizoen de juiste zorg aan uw tuin besteedt, blijft deze het hele jaar door mooi en gezond. Als u deskundig advies nodig heeft voor het beste resultaat, staan onze hoveniers voor u klaar. Bel hen op 0315 726 402 en ontvang professionele begeleiding!

Snel een medewerker spreken? Bel 0315 726 402

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw tuin bestand tegen de impact van klimaatverschillen
> Uw tuin met eigen handen bestraten
> Beits uw schutting voor een langere levensduur
> Essentiele kennis over het snoeien van bomen